spcch

Senior Praha - veletrh pro péči a aktivní život seniorů

02.10.2012 | | autor: Marie Říhová zpět

5. - 6. 10. 2012
Výstaviště Praha Holešovice

 

Tisková zpráva 

Senior Praha a Senior Fest 2012: největší veletrh pro třetí generaci letos doprovodí bohatý kulturní program, součástí bude i běh pro radost a zdraví


Holešovické výstaviště v Praze se začátkem října stane místem pro setkání seniorů z celé České republiky. Ve dnech 5.- 6. října se zde koná již 2. ročník veletrhu SENIOR Praha 2012. Součástí tohoto největšího veletrhu pro ženy a muže zralého věku bude letos také festival Senior FEST a běh pro radost a zdraví Seniorská míle.


„Rok 2012 byl vyhlášen Evropským rokem aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity. Proto jsme se rozhodli letošní ročník rozšířit o pestrý kulturní a i vzdělávací program. Přejeme si, aby senioři, ale i jejich rodinní příslušníci odcházeli z veletrhu s dobrou náladou a plni pozitivní energie,“ uvedla ředitelka veletrhu Jitka Šefránková z pořadatelské společnosti Střechy Praha.


Veletrhu se zúčastní na 60 vystavovatelů, kteří se zaměřují na služby pro seniory, ale součástí dvoudenního programu jsou také přednášky, speciální workshopy či bezplatná poradenská centra. „Svou poradnu bude mít například společnost Pražská plynárenská, oční klinika Gemini, edukační centrum ústní hygieny Corega, ale i počítačové poradenství či školení Jak na mobil. Na stánku organizace Život 90 se lidé dozvědí o široké škále služeb tohoto občanského sdružení, jakými je např. bezplatná krizová telefonní linka Senior telefon,“ vyjmenovává program vybraných partnerů Jitka Šefránková.

Podle ní však bude letošní veletrh výjimečný i celou řadou uměleckých osobností, kteří zde vystoupí v rámci Senior FESTu, který bude moderovat Eduard Hrubeš. Na pozvání Divadla U Valšů vystoupí  na festivalu například Karel Štědrý a Pavlína Filipovská, své největší hity zazpívá Eva Pilarová a vystoupí i pěvecké duo Eva a Vašek. Účast potvrdily také herečky Květa Fialová a Naďa Konvalinková a herec Václav Postránecký.

V sobotu 6. října dopoledne odstartuje populární běh seniorů Seniorská míle. Jeho patronkou je paní Dana Zátopková a tradičním organizátorem občanské sdružení Život 90. Běh krásným prostředím Královské obory - Stromovky je obohacen i o procházku a také kratší běh seniorů s vnoučaty - Minimíli. Účast potvrdil např. i známý kardiolog Prof. MUDr. Jan Pirk, který se vloni stal vítězem tohoto běhu.

„Pro naše starší spoluobčany bude připravena široká škála výrobků a služeb za speciální veletržní ceny. Pestrá bude například nabídka lázeňských pobytů, vyzkoušet i zakoupit zde budou moci nejrůznější zdravotní potřeby a pomůcky, léčebnou kosmetiku nebo dokonce speciální mobilní telefony. Těší nás, že můžeme tímto způsobem starší generaci zprostředkovat nabídku služeb, které jim usnadňují a zpříjemňují stárnutí,“ dodala ředitelka veletrhu Jitka Šefránková.

Kontakt pro média: Jitka Šefránková, t: 602 359 880, e-mail: jsefrankova@seniorpraha.cz, www.seniorpraha.cz

Základní informace 

Veletrh Senior Praha a festival Senior Fest 2012


Veletrh pro péči a aktivní život seniorů Senior Praha společně s kulturním festivalem Senior Fest proběhnou 5. - 6. 10. 2012 na výstavišti v Praze Holešovicích. Součástí bude běh seniorů pro radost a zdraví Seniorská míle.

Místo konání: Výstaviště Praha Holešovice
Ročník:        druhý
Otevřeno:   pátek a sobota 10 - 18 hodin
Vstupné:     20 Kč, držitelé průkazu ZTP a děti do 15 let zdarma 
Pořadatel:  Střechy Praha s.r.o., www.seniorpraha.cz
Záštity:        Ministerstvo práce a sociálních věcí
                      Hlavní město Praha, náměstek primátora Mgr. Ivan Kabický

Odborná spolupráce: Český červený kříž, Hasičský záchranný sbor hl. m. Prahy, Městská policie hl. m. Prahy, Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR, občanské sdružení Život 90, Remedium Praha, MUDr. Tamara Tošnerová, Ing. Danuše Steinová, oční klinika Gemini, Středisko sociálních služeb Praha 9, o. s. Nordic Walking Live, o. s. Hestia

Doprovodný program:
•    Rozsáhlý program přednášek, seminářů, praktických ukázek – harmonogram na www.seniorpraha.cz
•    Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012, MPSV
•    Seniorská míle – běh Stromovkou pro radost a zdraví seniorů, patronkou Dana Zátopková
•    Minimíle – běh prarodičů s vnoučaty
•    Další pohybové aktivity – Nordic Walking, cvičení na židlích, rehabilitační cvičení
•    Oslava Mezinárodního dne seniorů
•    Festival podpoří vystoupeními řada známých umělců - Eva Pilarová, Karel Štědrý, Pavlína Filipovská,  Květa Fialová, Naďa Konvalinková, Eva a Vašek, Václav Postránecký
•    Moderátorem akce je Eduard Hrubeš

Bezplatné poradny a informační místa:
•    Školení Jak na mobil, společnost emporia Telecom
•    Počítačové poradenství, Celebrio Software s.r.o.
•    Laická první pomoc – pomoci mohu i já, Český červený kříž
•    Dobrovolnický program 3G – práce seniorů s dětmi, o. s. Hestia
•    Edukační centrum ústní hygieny COREGA
•    Oční poradna – Oční klinika Gemini
•    Poradenské centrum Pražská plynárenská, a.s. – recept na úsporu energií
•    Výživové a zdravotní poradenství STOB – Stop Obezitě aneb hubneme s rozumem

•    Veletržní noviny „Senior Praha dnes"
•    Losování o hodnotné ceny každý den v 16 hodin

Pořadatel: Střechy Praha s.r.o.
Sídlo: Jeremiášova 1422/7b, 155 00 Praha 13
T +420 296 397 305, E info@seniorpraha.cz
www.seniorpraha.cz

spcch dl-pozvanka.pdf stáhnout




© SPCCH Všechna práva vyhrazena.Webdesign by Proxima design.