spcch

Informace o veřeně prospěšných organizacích

19.06.2012 | | autor: zpět
 
Autistik, o. s. - občanské sdružení vytváří podmínky pro snazší integraci lidí trpících autismem do společnosti. Pořádá rehabilitační, terapeutické a ozdravné pobyty pro rodiny s autistickými dětmi a pravidelné výstavy výtvarných prací autistů. Zajišťuje překlady knih a přednášky světových odborníků.
 
Koniklec Suchomasty - zařízení pečuje o zdravotně postižené. Uživatelé jeho služeb bydlí na zámku v Suchomastech, v chráněném bydlení v Litni a v Berouně. Ve spolupráci s Obecním úřadem Suchomasty vykonávají obecně prospěšné práce v obci a okolí. Zařízení umožňuje začlenění klientů do pracovního procesu.
 
Dílny tvořivosti, o.s. - občanské sdružení podporuje pracovní uplatnění lidí se zdravotním postižením a jejich zapojení do společnosti. Prosazuje rovné příležitosti při hledání pracovních míst studentů či absolventů speciálních škol, lidí po úrazu mozku a dalších.
 
Zajíček na koni, o.s. – usiluje o zlepšení psychického a fyzického stavu zdravotně znevýhodněných dětí a mládeže. Zaměřuje se na kontakt těchto dětí a mladistvých s živou přírodou. Pořádá kulturně společenské a sportovní akce, např. setkání dětí na statku, práce se zvířaty, výlety a další.
 
Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského v Praze - ženské řeholní společenství boromejek vzniklo v polovině 17. století ve Francii, do českých zemí přišly první sestry v roce 1837. Těžiště jejich činnosti spočívá v milosrdné službě trpícímu člověku.                      V současnosti kongregace provozuje nemocnici a několik zařízení poskytujících ošetřovatelskou a sociální péči.
 
Vyšší Hrádek, poskytovatel sociálních služeb – poskytuje neústavní formy sociálních služeb.
Provozuje denní stacionář, domov pro zdravotně postižené a chráněné bydlení pro znevýhodněné klienty. Společně s nimi se zapojuje do různých společenských aktivit.
 
Centrum služeb Hvozdy – toto zařízení provozuje týdenní stacionář, nabízí poradenství či aktivizační služby znevýhodněným klientům. Jeho zřizovatelem je Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, o. s.
Helppes, Centrum výcviku psů pro postižené o.s. – posláním organizace je integrace osob se zdravotním postižením do kolektivu, rozšíření možností při sebeobsluze, získání větší soběstačnosti, nezávislosti, sebevědomí, svobody a bezpečí. To vše pomocí speciálně vycvičených psů.
 
Společnost pro ochranu Prokopského a Dalejského údolí vznikla v roce 1991, klade si za cíl chránit biologický a geologický fond tohoto území. Pořádá akce pro veřejnost, připravuje programy ekologické výchovy a pečuje o kulturní dědictví v Prokopském údolí.
 





© SPCCH Všechna práva vyhrazena.Webdesign by Proxima design.