spcch

Akci „Rozchodíme Civilky“ podpořil basketbalista Pavel Miloš

04.10.2016 | Centrum služeb | autor: Radana Hniličková zpět

 V českém basketbalovém světě není potřeba Pavla Miloše představovat. Členy SPCCH bych s ním však ráda seznámila. Z pohledu našich členů je sedmatřicetiletý člověk mladík. Pavel je výborný sportovec, vrcholový basketbalista a reprezentant.

     Ve svých dvaatřiceti letech onemocněl  roztroušenou sklerózou. Nemoci ale nedal šanci zvítězit. Svým přístupem k životu, vůlí a odhodláním zabojoval se silným soupeřem. Po vypuknutí nemoci nemohl vyjít ani schody domů. Chůze mu činila velké problémy, ale on nic nevzdal a každým dalším krokem se z nemoci postupně dostával.

Po překonání problémů s pohybem nohou se znovu postupně vypracoval až k úplné zátěži v basketbalových utkáních naší nejvyšší basketbalové soutěže. Laicky řečeno, podařilo se mu nemoc rozchodit. Nyní pracuje s mládeží jako basketbalový trenér.

Když jsme mu představili náš projekt „Rozchodíme Civilky“, ve kterém pomáháme nemocným a seniorům zvládat chůzi s holemi nordic walking, nadšeně nás podpořil a přeje nám hodně úspěchů v našich aktivitách. 

SPCCH v ČR, z.s. svou pravidelnou činností a mnoha projekty pomáhá a podporuje pacienty s civilizačními onemocněními, které postihují nejen seniory ale i mladé lidi.

Zapojte se do akce „Rozchodíme Civilky“ a podpořte tak činnost SPCCH v ČR, z. s..

Více na www.civilky.cz.

 





© SPCCH Všechna práva vyhrazena.Webdesign by Proxima design.