spcch

Oslavte světový den artritidy

08.10.2014 | Centrum služeb | autor: zpět

Revmatoidní artritida je zánětlivé, autoimunitní (imunitní systém napadá vlastní tkáně), bolestivé onemocnění kloubů, které postihuje stále větší počet lidí. V Evropě cca 100 milionů lidí trpí tímto onemocněním. Revmatoidní artritidu provází omezení hybnosti, snížení kvality života nemocných a také ekonomické náklady pro společnost. Revmatoidní artritida je jednou z nejčastějších příčin pracovní neschopnosti a invalidizace.

Avšak zdravým životním stylem můžeme výrazně snížit riziko vzniku tohoto onemocnění, a pokud již nemoc vznikla, můžeme zlepšit její průběh. Světový den artritidy, který se slaví 12. října, má za cíl upozornit na toto onemocnění a také na způsob, jak snížit riziko jeho vzniku, jak zlepšit průběh této nemoci. Více informací se můžete dozvědět na http://rozchodmeto.cz/aktualne/zajimavosti/clanek/svetovy-den-artritidy/778/. 

V rámci Světového dne artritidy se koná 11.10 2014 akce nazvaná Revmaden, jejímž cílem je zvýšit povědomí o revmatických chorobách a včas odhalit toto onemocnění. Více informací o této akci lze najít na http://www.revmaden.cz/.





© SPCCH Všechna práva vyhrazena.Webdesign by Proxima design.