spcch

Článek Novinky: Schváleno, senioři v ohrožení dostanou asistenta. V nouzovém stavu nikdo nezůstane bez pomoci & Mapa pečovatelských služeb v ČR

02.04.2020 | Centrum služeb | autor: Martina Křtěnová zpět

Nová služba pro seniory, která vznikla s pověřením MPSV, má pomoci všem osamělým seniorům v těchto nelehkých časech. Jedná se o tísňovou péči "Anděl na drátě", která je poskytována zdarma všem seniorům.

Služba poskytne seniorovi asistenta, jenž mu bude kdykoliv skrze linku k dispozici a zajistí mu nákupy, léky, vysvětlí aktuální situaci, popovídá si s ním. Senioři se v této době často cítí bezradně, čerpají nespočet množství informací z médií a ne vždy tento velký objem dat pochopí. V důsledku izolace osamělých seniorů u nich mohou vznikat úzkosti a deprese, které také vedou ke zhoršení jejich zdravotního stavu - tomuto se "Andělé na drátě" snaží také předejít.

"Andělé" v pravidelných intervalech seniorům telefonují, zjišťují jejich duševní a fyzickou kondici, ptají se jich na jejich potřeby nebo seniorovi "jen" zlepší den samotným telefonátem.

V případě zájmu volejte na bezplatnou linku: 800 555 655 nebo pište na: info@andelnadrate.cz, kde asistentovi poskytnete své jméno, telefonní číslo, adresu bydliště. Službu můžete kdykoliv ukončit, nejste ničím vázáni a je bezplatná.

Celý článek naleznete zde.

Mapu pečovatelských služeb po celé České republice si můžete prohlédnout zde.





© SPCCH Všechna práva vyhrazena.Webdesign by Proxima design.