spcch

Projekt Centrum služeb a komunitní centra 2023 programu Úřadu vlády ČR

27.01.2023 | Centrum služeb | autor: Martina Křtěnová zpět

Byla podána žádost o neinvestiční dotaci v rámci projektu Centrum služeb a komunitní centra SPCCH v ČR prostřednictvím programu Úřadu vlády ČR. Svazu postižených civilizačními chorobami v ČR, z.s. tento program ("Podpora veřejně prospěšných aktivit spolků osob se zdravotním postižením") umožňuje dlouhodobou realizaci aktivit, díky nimž dochází k naplnění cílů organizace.

Zástupci regionálních spolků budou vedeni Centrem služeb SPCCH. Centrum služeb bude se zástupci komunikovat, podporovat je a koordinovat je v průběhu celého roku 2023. Bude probíhat vzájemná spolupráce ohledně zápisů spolků do spolkového rejstříku, registračních listů, vkládání materiálů do sbírky listin v rejstříku. Úkolem Centra služeb je celoroční motivace regionálních zástupců k práci ve spolku, jejíž nedílnou součástí je předávání informací mezi členy organizace. Organizace zastoupeny svými zástupci se budou moci zúčastnit workshopů a kurzů, které jim pomohou zvýšit dovednosti a získati informace týkající se činnosti spolku a rozvoje znalostí. Pracovníci Centra služeb budou oporou regionálním zástupcům prostřednictvím pravidelné komunikace a sdílení informací tak, aby síť pobočných spolků SPCCH mohla ve všech krajích České republiky bezproblémově fungovat. Informace budou regionální zástupci předávat členům, kteří si budou mezi sebou také předávat informace a vlastní zkušenosti z dané oblasti. Webové stránky slouží k předávání informací pro členy spolků a také pro širokou veřejnost.

Potřebujete-li změnit přístup do databáze, obraťte se, prosím, na pracovníky Centra služeb. Ti vám mohou nové údaje udělit nebo změnit.  Můžete se na pracovníky obracet také s otázkami ohledně řešení organizačních problémů pobočných spolků, nesrovnalostí ohledně přihlášení nebo vkládání do databáze SPCCH aj.

Díky projektu bude nadále fungovat činnost pěti komunitních center v České republice, které se nacházejí v Havířově, v Pelhřimově, v Příbrami, v Litoměřicích a na Kladně. Tato centra zajišťují pomoc a podporu osobám se zdravotním postižením a jejich blízkým.

Za dlouholetou podporu projektu děkujeme Úřadu vlády ČR.





© SPCCH Všechna práva vyhrazena.Webdesign by Proxima design.